16 OSAM 23 NA JELEN TOP 10

Aktuelni video spot BUBANJ BAS GITARA I GLAS koji promoviše istoimenu kompilaciju na 2CD-a je od sinoć na listi ugledne TV emisije JELEN TOP 10. Pesma zauzima deseto mesto na top listi i nalazi se u respektabilnom društvu među bendovima poput DISCIPLIN A KITSCHME, ELEKTRIČNI ORGAZAM, DARKWOOD DUB, GORIBOR, OBOJENI PROGRAM da spomenemo samo neke od njih. Kompletnu listu možete pogledati na sajtu www.jelentop10.com gde možete i glasati za neku od omiljenih pesama (nadamo se, možda baš onu koju potpisuje 16 OSAM 23).

Jelen TOP 10 je emisija koja je pokušala i u velikoj meri uspela da na drugi program javnog servisa vrati rokerol muziku i u prepoznatljivoj formi TOP LISTE domaćih singlova, nalik na britanski TOP OF THE POPS ili legendarni HIT MESECA koji se na TV Beograd sa uspehom emitovao u vreme EX YU POP eksplozije sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Istrajavši već unazad nekoliko godina u sebi nametnutoj misiji, Jelen TOP 10 je sa uspehom i u prvoj polovini godine organizovao turneju pod istim imenom okupivši na jednom mestu u 14 gradova ono najkonzistentnije što domaća scena ima da ponudi u poslednjih deceniju i po.

Prvo pojavljivanje uživo u medijima nakon povratka na scenu 16x8x23x je imao upravo u emisiji koju vodi Lazar Sakan. Numeru “Anatomija” sastav 16 OSAM 23 je otprašio dan nakon povratničkog koncerta na LONG NIGHT Festivalu krajem marta ove godine, a pesma se nalazila na listi punih pet nedelja počev od kraja aprila.