16 OSAM 23 SE VRAĆAJU KUĆI!

Kultni alternativni sastav 16 OSAM 23 nastupiće posle 12 godina pauze ponovo u rodnom gradu Staroj Pazovi u subotu 27. avgusta kao jedan od hedlajnera druge i završne večeri festivala “Pazova rok fest”, na trgu Dr. Zorana Đinđića.

“Celu ‘nultu’ deceniju 16 OSAM 23 nije svirao uopšte, pa tako ni naši dugogodišnjii sugrađani nisu bili u prilici da nas čuju uživo. Devedesetih godina smo održali nekoliko, slobodno mogu reći mitskih koncerata, pred staropazovačkom publikom. Ono što je ovoga puta nepoznanica za nas u bendu, je kakva će biti reakcija onog dela publike koja je sada gotovo duplo mlađa od nas. U ‘prethodnoj karijeri’ smo odrastali sa svojom publikom i tu nekih nedoumica nije bilo”, kaže frontmen Vuk Popadić.

Slovivši kao velike uzdanice srpske rokenrol scene, posle dva maksi singla i dva kultna albuma “Iz principa” (1994) i “Prove(t)riti glavu” (1997), na kojima su bili hitovi “Kifle s džemom”, “Moja mama šnicle tuče” i “Miloš Šestić”, 16 OSAM 23 su prestali sa radom nesretne 1999. godine.

Skoro kompletni studijski snimci benda pojavili su se početkom ove godine na dvostrukoj CD antologiji “Bubanj bas gitara i glas”, u izdanju Long Play-a, a 16 OSAM 23 vratili su se na scenu moćnim nastupom u martu na Long Night festivalu u Domu omladine Beograda, dodatno zablistavši u junu na Arsenal festu u Kragujevcu.

“Iskustvo sa prethodnih nastupa, naročito onog kragujevačkog, nam govori da uvek u publici postoji jedan deo koji će prihvatiti energiju koju im šaljemo sa bine i koji će se prosto ‘prepoznati’ sa bendom. Taj ‘KLIK’, taj trenutak, to je ono čemu se radujemo i čemu se nadamo da će da se desi na ‘Pazova rok festu’. Druga bitna stvar je naravno i okruženje. Sviramo isto veče sa dva velika benda prema kojima sam uvek gajio izuzetnu naklonost i poštovanje – Kanda kodža i Nebojša i Dža ili bu. Radujem se tome. Biće to jedna velika rock svetkovina”, kaže Popadić.

U postavi Popadić, gitarista/basista Aleksandar Zarić i Aleksandar Savić i bubnjar Dragan Jovanović, 16 OSAM 23 su ovog proleća nastupili u uticajnoj emisiji RTS-a “Jelen top 10″ sa pesmom “Anatomija”, a nedavno su objavili novi spot za naslovnu pesmu antologije “Bubanj bas gitara i glas”.

Long Play