ZAJEDNIČKI KONCERTI AUTOGENOG TRENINGA I 16 OSAM 23!

Crnogorski alternativci AUTOGENI TRENING iz Nikšića i 16 OSAM 23 će krajem januara održati dva zajednička koncerta – prvi u četvrtak 26. u beogradskom GUN Clubu, a drugi dva dana kasnije, u subotu 28.u Kragujevačkom DOMU OMLADINE.

Bubnjar Autogenog treninga Bojan Bojanić povodom prva dva zajednička koncerta ova dva benda kaže: “Jako smo srećni što ćemo nastupati sa bendom 16 OSAM 23. Slušao sam ih uživo u Domu Omladine Beograda, na festivalu Long night, zajedno sa Nikolom Vranjkovićem. Bio sam fasciniran njihovim kreativno-sviračkim umjećem, kao i energijom koju su plasirali. Taj se bend jednostavno mora čuti uživo. Radujemo se i što ćemo poslije skoro godinu dana opet nastupiti u Srbiji i potrudićemo se da damo sve od sebe da ti koncerti budu što bolji. Pozdravljam sve ljude koji nas slušaju u Srbiji, veliko poštovanje za njih.

Aleksandar Zarić – Acko, gitarista 16 OSAM 23 nastanjen u Beču se raduje koncertima u Srbiji, a naročito činjenici da će binu deliti sa energičnim članovima AUTOGENOG TRENINGA – “Uvek smo voleli da sarađujemo sa drugim bendovima, naročito sa onima prema čija nam se poetika i izražajna sredstva i intimno dopadaju. Takve stvari, čine “prepoznavanje” sa ljudima iz takvih bendova prirodnijim i opuštenijim. Nadam se da će naša prva dva zajednička koncerta biti iskustvo koje ćemo i mi i oni pamtiti po dobrom druženju i vrhunskoj svirci.”

Otvorena je mogućnost da će u zanimljivom “sudaru” muzičkih koncepcija moći da uživaju ljubitelji čvršćeg rock and roll zvuka u još nekoliko gradova, što u ovom trenutku najviše zavisi od toga da li će članovi oba benda uspeti da usklade svoje obaveze u ponuđenim terminima, pošto će 16 OSAM 23 krajem januara i snimati novi spot, te nastaviti rad na novom materijalu. Da podsetimo, 16 OSAM 23 su krajem novembra usnimili prve dve od planirane četiri pesme koje na proleće treba da se pojave na njihovom 12″ EP-u za sada nepoznatog naslova.

Više o AUTOGENOM TRENINGU možete saznati na njihovom My Space profilu, a njihov poslednji album možete besplatno preuzeti sa POPBOKS-ove etikete SILOS.