16 OSAM 23 gosti sastava DISCIPLIN A KITSCHME

Legendarni beogradski sastav Disciplin A Kitschme održaće koncert u Fabrici u petak 9.marta 2012, u organizaciji SKC-a  iz Novog Sada.

U nastavku se nalazi saopštenje organizatora koncerta.

“Osim nastupanja na Exit-u, Love Fest-u i učestvovanja par puta u akcijama bodrenja mladih da izađu na izbore, poslednji put u NS smo svirali svoj samostalni koncert pre 5 godina, te smo se stoga uželeli takvog događaja, a nadamo se i novosadska publika takođe.”- kaže lider grupe Koja. Nastup u Fabrici će biti definitivna novosadska promocija albuma “Uf!”, koji je prošlog leta objavljen prvo kao skraćeni free download na Exit Label-u, te zatim u punoj verziji na CD-u (PGP RTS, Crorec) i kao vinilno izdanje za beogradsku etiketu Odličan Hrčak.

“Neke od pesama sa albuma “Uf!” smo već promovisali na prošlogodišnjem Exit festivalu (nastupi na Exit Music Stage-u i Main Stage-u), no to su bili kraći festivalski nastupi i zato je ovo sada temeljna i konačna promocija albuma u Novom Sadu. Naravno, nećemo zaobići ni ostale faze opusa Discipline kičme.”

SKCNS Fabrika (Bulevar Despota Stefana 5) će u petak 9.marta biti otvorena od 21h, a kao gosti na koncertu ispred DAK nastupiće alternativna rock-funk postava iz Stare Pazove “16 OSAM 23″.

Karte za ovaj događaj su 600 dinara u pretprodaji (CD šop Mungos Njegoševa 14), a 800 na dan koncerta.

Recenzije albuma “Uf!”:

“Uf, kakav dobar album!…Uf! je dokaz da je moguće zvučati mladoliko i zadržati zrelost koju godine nose.” – Muzika.hr (Zagreb)

“Sa zadivljujućom doslednošću spajajući naizgled nespojivo, Koja je možda snimio najradikalniji i istovremeno plemenitom popu najbliži album u karijeri.” – Blic (Beograd)

“Uf donosi Disciplinu u blistavoj, savremenoj varijanti sa onim osobinama koje smo im nekad pripisivali: dobri za đuskanje, svežih ideja, zvučno raznovrsni i lako pamtljivi.” – Radio Študent (Ljubljana)

“Svaki album Kičme je bio bolji od prethodnog, a ovaj je najbolji.” – Terapija.net (Zagreb)