HADŽIN IZVEŠTAJ SA KONCERTA DISCIPLINE

Mirsad Mujkanović – Hadžo, alfa i omega sada već nepostojećeg sajta Mikrofonija na kojem je pre desetak meseci izašla recenzija dvostrukog CD-a benda 16x8x23x, te autor u regionu veoma popularnog i čitanog bloga www.zlihadzo.com je na svom blogu postavio prikaz Sinoćnjeg koncerta u SKCNS Fabrici i time preduhitrio svoje kolege u Srbiji.

Originalan tekst možete pročitati ovde, kao i na našem sajtu u sekciji PRAŠINA u odeljku O KONCERTIMA.

Deo onoga što je Hadžo napisao o nastupu 16x8x23x:

“…ekipa se vratila svirci prošle godine nakon 12-godišnje pauze i opravdali su Kojin poziv kao nastupe kao zagrijavanje za Kičmu: bend je zvučao jako dobro, njihov funk rock i dalje je sirov i izravan kao i 90-ih kad su imali seriju hitova; Sašin bas je cijelo vrijeme brujao u prvom planu i baš mi je drago vidjeti da netko doista svira taj instrument a ne samo plinka po njemu; Ackine solaže na gitari u svakoj pjesmi impresionirale bi i Toma Morella, dok je Vuk u odličnoj vokalnoj i scenskoj formi…

Deo onoga što je Hadžo napisao o nastupu DISCIPLIN A KITSCHME:

“…No, opći utisak je da je Kitschma razvalila Fabriku sinoć. Koja i njegov bend i dalje su u dobroj formi i vjerujem da nitko tko je bio na svirci nije otišao kući nezadovoljan, uključujući i nekoliko mojih friendova koji su poput mene potegli čak iz Osijeka da ih vide. To su pravi fanovi! Meni osobno Disciplin nikad neće biti ona stara Disciplina s puhačima i sve, ali kada govorimo o prvoborcima novog vala, Koja je uz Rundeka i Divljana jedan od rijetkih koji je i nakon 30 godina diskografski aktivan i relevantan. Časna starina domaćeg rocka možda, ali kako on cijepa na bini, mogao bi većinu mladih bendova pojesti za doručak. Definitivno se isplati ovjeriti bend kad vam se pruži prilika…”