Članovi benda

Vuk Popadić

Vokal

Vuk dlaku menja, ali ćud – nikada.

Možda je naš “lupus in fabula” promenio frizuru, ali verujte da je to jedina razlika. Energija, strast, a pre svega – kreacija su opet tu. Autor gotovo svih tekstova benda 16x8x23x je i kreator kompletne vizuelne estetike grupe, je poslednjih godina i vrlo plodan grafički dizajner čiji vas radovi “posmatraju” sa plakata, bilborda, omota ploča, web i stranica ilustrovanih časopisa, a da toga niste ni svesni. Pokretačka snaga u većini akcija u koju se bend u prošlosti upuštao, preuzimao je na sebe odgovornost ne samo za uspehe nego i za većinu loših procena i odluka. Jedan od bivših članova 16x8x23x je pokušavajući da objasni energiju ovog čoveka rekao: “- On ima nuklearni reaktor u stomaku!”. Prva linija. Frontmen – jedan od onih koji se ne štede. Glas i “glasnogovornik” grupe.

Aleksandar Zarić

Gitara

U Srbiji Acko, u Beču – Alex Oxygen.

Acko je uz Vuka jedini član grupe koji je u njoj od osnivanja. Na samom početku je trebalo da, za razliku od matičnog benda (Infarkt) u kojem je svirao gitaru, u 16x8x23x svira bubnjeve. Od te ideje se odustalo već na prvoj probi na kojoj su on i Ćuki zamenili mesta, pošto su rifovi koje je “doneo” na probu mnogo bolje “izlazili” kada ih je on svirao. Kasnije je uspeo da u okviru 16x8x23x pokaže svu raskoš svog muzičkog talenta svirajući na različitim studijskim snimcima grupe pored gitare i bubanj i bas, a i glas mu je zabeležen u numeri “Naslov”. Autor je muzike za većinu pesama 16x8x23x. Od 2005. u Austriji živi ZA muziku i OD muzike.

Aleksandar Savić

Gitara

Prijatelji ga oslovljavaju i sa Saša, Sale ili Džo (Joe).

Prvi bend mu se zvao Daltoni i iz tog vremena i datira nadimak Džo, pošto je bio najmlađi u bendu. Sa Ackom je svirao i dosta pre definitivnog dolaska u 16x8x23x u sastavu Infarkt. Od samih početaka je bio uz 16x8x23x često nastupajući u situacijama kada je neko od stalnih članova benda nije bio u mogućnosti da svira, te gostujući na albumu “IZ PRINCIPA!” kao i na nekoliko unplugged nastupa od kojih je najpoznatiji onaj održan na talasima YU radija 27.03. 1995. Početkom 1996. prvi put postaje i zvanično član grupe učestvujući na kreiranju materijala i samom procesu snimanja pesama za album PROVE(T)RITI GLAVU. Njegov specifičan gitarski rukopis najbolje se očituje u pesmama koje daju novu dimenziju zvuku 16 OSAM 23, u hard funk obojenim – Tri boje: Crno žuto plavo belo, Životinje, Šta sam to učinio, Doktor E ili Bubanj bas gitara i glas. Po Vukovom i Ackovom povratku sa odsluženja vojnog roka, u jesen 1998. formira se postava u kojoj se on i Acko smenjuju na gitari i basu. U nekom starom holivudskom filmu Luis Armstrong opisujući muzički talenat Danny Kay-a kaže: “Dečko “ima slavuja”. Saša definitvno “ima slavuja”.

Dragan Jovanović

Bubanj

Poznat pod nadimcima: Draganac, Gandra, Gandrutin. Bubnjar sa velikim B.

Bendu se priključio marta 1993. kao petnaestogodišnji vunderkind i od tog trenutka uz jednu manju (par meseci, početkom 1996.) i jednu veću pauzu (odsluženje vojnog roka, klasa septembar 1996.) sve vreme činio okosnicu ritam sekcije. Njegov svirački stil je u prvim godinama rada u 16x8x23x je dosta dugovao Ackovom uticaju, ( koji je, budući da je stariji dve godine, te da je multiinstrumentalista koji je u to doba intenzivno svirao bubnjeve ne mogavši u potpunosti da se opredeli za samo jedan instrument bio i autor dobrog dela bubnjarskih deonica na prvom albumu) da bi se u narednom razdoblju razvio u potpuno autohtonu mešavinu udaračke filozofije benda i dinamički “nemogućih” akrobacija na razmeđi između free jazz, drum&bass i funkoidnih uticaja. Njegova “noga” vam cepa stomak, a njegov “doboš” vam kida srce. Kičma 16 OSAM 23 zvuka. Bubnjar, kompozitor i muzički producent.

Srđan Stojanac

Bas