TMM: IZVEŠTAJ SA LONG NIGHT FESTIVALA

16x8x23x

U maloj sali DOB-a (Bunkeru a.k.a. St. James-u) 16x8x23x su posle 12 godina pauze, napravili povratnički koncert, dobar povod za to je bilo i objavljivanje kompilacije “Bubanj Bas Gitara I Glas” (izdavač Long Play) koja sadrži sav materijal koji je bend izdao u svojem radu tokom 90-tih.

Na veliku radost fanova, bend nimalo nije izgubio na oštrini, čak šta više zvuče bolje nego tokom burnih devedesetih, stare pesme su dobile nove žustrije aranžmane. Pevač Vuk Popadić definitivno se pokazao kao jedan od najzanimljivijih frontmena na festivalu, energije mu nije manjkalo stoga je radio razne vratolomije na stejdžu dok je pevao hitove benda kao što su “Miloš Šestić”, “Moja Mama Šnicle Tuče”, “Kifle S Džemom”, “Kanibalistički Bluz”, “Šta Sam To Učinio”, “Tautologija”…

Iako je isprva sala bila dupke puna, pri kraju nastupa publika se ipak malo razredila, pa su ostali samo najvatreniji fanovi benda. Ponovna okupljanja bendova iz 90-tih koji su tada imali dosta uspeha i nije baš uvek najbolja ideja, ali u slučaju 16x8x23x ovo je bio pun pogodak. Nadajmo se da će se sa kompilacijom i promocijom iste vratiti na velika vrata ionako već pomalo letargične nam scene.

Kompletan izveštaj možete pročitati na sajtu Time Machine Music